PVC vloeren

Bij Rekavloer begrijpen we dat een PVC vloer meer is dan alleen een esthetische toevoeging aan uw ruimte; het is een investering die met zorg onderhouden moet worden. Ons team van professionals is gespecialiseerd in het onderhoud en de reiniging van PVC vloeren, waardoor we uw vloer niet alleen schoon, maar ook in topconditie houden. Ontdek hieronder hoe u zelf uw vloer kunt onderhouden en op welke manieren Rekavloer u hierin kan ondersteunen.

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Het onderhouden van een PVC vloer is essentieel om de duurzaamheid en het uiterlijk te behouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen met de juiste producten zorgt ervoor dat uw vloer er als nieuw uit blijft zien. Het is belangrijk om te weten welke schoonmaakmiddelen geschikt zijn en welke technieken het beste resultaat leveren zonder de vloer te beschadigen.

PVC vloer reinigen en onderhouden: do's en don'ts

Do's:

  • Regelmatig stofzuigen: Verwijder stof en vuil om krassen te voorkomen.
  • Mild schoonmaakmiddel gebruiken: Kies voor een pH-neutraal schoonmaakmiddel speciaal voor PVC vloeren.
  • Direct morsen schoonmaken: Voorkom vlekken door gemorste vloeistoffen meteen op te dappen.

Don'ts:

  • Gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen: Vermijd bleek en ammonia die de vloer kunnen beschadigen.
  • Overmatig watergebruik bij het dweilen: Te veel water kan in de naden trekken en de lijm oplossen.
  • Gebruik van een stoomreiniger: De hitte kan de PVC vloer vervormen en de lijmlaag aantasten.

Reinigen van je PVC vloer: doe het zelf tips

Bij Rekavloer zeggen we altijd, voorkomen is beter dan genezen. Daarom hieronder 4 praktische tips over hoe u zelf uw PVC kunt onderhouden en reinigen.

Tip 1: PVC vloer stofzuigen

Begin met het verwijderen van los vuil met een zachte borstelkop om krassen op de vloer te voorkomen. Zorg dat de stofzuiger schoon en in goede staat is.

Tip 2: PVC vloer dweilen

Gebruik een goed uitgewrongen mop en een geschikt schoonmaakmiddel. Dweil in de richting van de vloerplanken voor het beste resultaat.

Tip 3: PVC vloer reinigen met een stoomreiniger

Bij Rekavloer adviseren we tegen het gebruik van een stoomreiniger. De intense hitte en vocht kunnen de structuur en de hechting van de PVC vloeren beschadigen.

Tip 4: Welke schoonmaakmiddelen voor PVC vloer?

Kies voor specifieke schoonmaakproducten die veilig zijn voor PVC. Deze middelen zijn mild en behouden de integriteit van de vloer zonder de afwerking aan te tasten. Wij raden de volgende schoonmaakmiddelen voor uw PVC vloer aan: lauw warm water, schoonmaakazijn, PVC vloer reiniger.

Waarom Rekavloer inschakelen voor het reinigen van uw PVC vloer?

Bij Rekavloer gaan we niet alleen professioneel te werk; we bieden een volledige service die rekening houdt met alle aspecten van uw PVC vloer. Of het nu gaat om het herstellen van krassen of het aanbrengen van een beschermende PU-coating, wij zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Met onze expertise en zorgvuldige aanpak kunt u erop vertrouwen dat uw vloer in de beste handen is.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen in uw situatie? Vul het formulier hier rechts in of geef ons een belletje op 06 23 72 49 81. 

PVC Vloer
PVC Vloer
PVC Vloer
PVC Vloer
PVC Vloer
PVC Vloer

Contactgegevens

Of gebruik het contactformulier:

Contact Form

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.