Tapijt vloeren

Bij Rekavloer weten we hoe belangrijk een schoon en fris tapijt is voor de uitstraling van uw ruimte. Ons team van deskundigen is gespecialiseerd in zowel het reinigen als onderhouden van tapijt, waarbij wij gebruikmaken van geavanceerde technieken en apparatuur om uw tapijt in optimale staat te houden.

Hoe reinig je een tapijt?

Het juiste onderhoud kan de levensduur van uw tapijt aanzienlijk verlengen. Regelmatig stofzuigen, het direct behandelen van vlekken en professionele reiniging zijn essentieel voor het behoud van een schoon en gezond tapijt in uw huis of kantoor.

Tapijt reinigen en onderhouden: do's en don'ts

Do's:

 • Frequent stofzuigen: Houd het tapijt vrij van stof en vuil dat zich kan ophopen.
 • Vlekken snel behandelen: Gebruik de juiste tapijtreiniger om vlekken direct te verwijderen.
 • Periodieke dieptereiniging: Laat uw tapijt regelmatig door professionals reinigen.

Don'ts:

 • Harde borstels gebruiken: Deze kunnen de tapijtvezels beschadigen.
 • Te veel water gebruiken: Voorkom dat het tapijt te nat wordt, wat tot schimmelvorming kan leiden.
 • Verkeerde reinigingsproducten gebruiken: Vermijd producten die de kleur en structuur van het tapijt kunnen aantasten.

Reinigen van je tapijt: doe het zelf tips

Bij Rekavloer zeggen wij altijd, voorkomen is beter dan genezen. Daarom hieronder 4 praktische tips voor het reinigen van uw tapijt.

Tip 1: Tapijt stofzuigen

Gebruik een stofzuiger met een zachte borstelkop om het tapijt effectief en veilig schoon te maken zonder de vezels te beschadigen.

Tip 2: Vlekken uit tapijt verwijderen

Pas een geschikte tapijtreiniger toe op de vlek en dep deze met een schone doek, zonder te wrijven, om de vlek te absorberen.

Tip 3: Tapijt reinigen met een tapijtreiniger

Voor een diepere reiniging kunt u een tapijtshampooer overwegen die het vuil effectief uit de vezels trekt.

Tip 4: Geschikte schoonmaakmiddelen voor uw tapijt

Gebruik altijd schoonmaakmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor tapijtgebruik om schade of verkleuring te voorkomen.

Hier een aantal voorbeelden van geschikte tapijtreinigers:

 1. pH-neutrale tapijtreinigers: Deze zijn veilig voor de meeste tapijten en helpen om vuil en vlekken te verwijderen zonder de tapijtvezels te beschadigen.
 2. Enzymatische reinigers: Deze zijn bijzonder effectief voor organische vlekken zoals huisdierenvlekken en voedselvlekken. Ze breken organisch materiaal af, waardoor de vlekken gemakkelijker te verwijderen zijn.
 3. Schuimreinigers: Deze producten zijn goed voor lichte vlekken en algemeen onderhoud. Ze trekken vuil aan en kunnen gemakkelijk worden opgezogen, wat het tapijt fris laat ruiken en er schoon uit laat zien.
 4. Vlekverwijderaars op basis van oplosmiddelen: Deze zijn effectief voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals inkt, olie, en vet. Ze moeten met zorg worden gebruikt en het is belangrijk om ze eerst op een onopvallende plaats te testen om verkleuring te voorkomen.
 5. Diy-oplossingen zoals azijn en bakingsoda: Een mengsel van azijn en water kan helpen bij het oplichten van vlekken, terwijl bakingsoda goed is voor het absorberen van geuren en lichte vlekken.

Waarom Rekavloer inschakelen voor het reinigen van uw tapijt?

Kiezen voor Rekavloer betekent kiezen voor expertise en zorgvuldigheid. Wij gaan professioneel te werk en zorgen voor een grondige reiniging van uw tapijt, waarbij we rekening houden met de specifieke behoeften van het materiaal. Of het nu gaat om het verwijderen van hardnekkige vlekken, het herstellen van de kleur van het tapijt of het diepgaand reinigen van de ondervloer, Rekavloer regelt het voor u van A tot Z. Vertrouw op onze professionele aanpak voor een schoon, fris en langdurig mooi tapijt.

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen in uw situatie? Laat uw contactgegevens op het formulier rechts of geen ons een belletje op 06 23 72 49 81.

Tapijt
Tapijt

Contactgegevens

Of gebruik het contactformulier:

Contact Form

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.